Tolna: mindenki leiratkozott hétvégéről

Vármegyei játékvezetés

2023-11-16 14:13:50
Tolna |

Makai János - forrás: Paksi Hírnők
Forrás: Paksi Hírnők - Makai János

Nem vezetnek bajnoki meccseket a hétvégén a Tolna vármegyei játékvezetők!

Az összes Tolna vármegyei játékvezető leiratkozott a küldőlistáról, mondta hírportálunknak Makai János, a JB elnöke.

Pletykaszinten már szerda este hallani lehetett, hogy nem lesznek Tolna vármegyei játékvezetők a hétvégi bajnoki mérkőzéseken. Csütörtökön mindezt megerősítette hírportálunknak Makai János, a Játékvezető Bizottság elnöke. Hozzátette, valamennyien leiratkoztak a listáról, inkább otthon, a családjukkal töltik a hétvégét, mintsem, hogy ki legyenek téve olyannak, ami két hete Mórágyon történt, amikor is Kiss Gergely játékvezetőt megkergették a szurkolók. Erről hírportálunkra is felkerült egy videó, ezt itt tudja megtekinteni.

Megkérdeztük Krausz Mártont, a Magyar Labdarúgó Szövetség tolnai sportigazgatóját, aki megerősítette az információinkat, s hozzátette, jelenleg is dolgoznak azon, hogy a társ vármegyék játékvezetői vállaljanak szerepet a hétvégi bajnoki találkozókon. Előfordul, hogy néhány mérkőzést más vármegyéből érkezett játékvezetők dirigáltak, de ilyenre még nem volt precedens, hogy a teljes keret hiányozzon.

A mostani őszön igencsak reflektorfénybe kerültek a játékvezetők Tolnában. Az egész azzal kezdődött, hogy a vármegyei harmadosztályú Kajdacs–Szedres bajnoki találkozón trágár beszédek miatt hat piros lapot is kiosztott a játékvezető, ami után a közösségi oldalon komoly kommentháború alakult ki. Makai János JB-elnök akkor hosszabb interjút is adott hírportálunknak, amelyben azt mondta, hogy olyan kifejezések röpködtek, amik egy kocsmai verekedés előtt szoktak elhangozni. „Ilyenek nem férnek bele, ilyeneket nem kötelessége eltűrni senkinek!” – fogalmazott az elnök.

A Tolna vármegyei fociszezonból még két forduló van vissza, a mostani hétvége mellett november 25-26-a vannak kiírva mérkőzések. Azt most még nem tudjuk, hogy a következő hétvégére visszatérnek-e a pályára a tolnai sípmesterek...

 

Frissítve:

Krausz Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség tolnai sportigazgatója lapunknak elmondta, a társvármegyék és a központ segítségével sikerült megoldani a játékvezető-kérdést a hétvégével kapcsolatban, így egyetlen mérkőzés sem marad el a Tolna Vármegyei I-II. osztály Kvalifikáció 14., valamint az AutóCity Volkswagen Tolna Vármegyei III. osztály Kelet és Nyugat csoport 12. fordulójában.


teol.


Kapcsolódó cikkek

Tolna: ismét botrány Makaiéknál
2023-11-07 18:14:08

Megkergették Kiss Gergely játékvezetőt a vasárnapi Mórágy-Kakasd bajnoki mérkőzésen.

Tolna: Amilyen az elnök olyanok a játékvezetők?
2023-10-01 15:44:30

Arrogánsnak, nagyképűnek nevezik a közösségi oldalon a Kajdacs–Szedres meccs játékvezetőjét

Hozzászólások: