Csonka és Oláh volt a főszereplő

VAR

2023-12-12 15:48:30
dr. Csonka Bence | Oláh Gábor |

Dr. Csonka Bence - VAR - forrás: kisvardafc.hu
Forrás: kisvardafc.hu - Dr. Csonka Bence - VAR

Révész is nekiment a Diósgyőr elleni meccs bírójának: "Úgy akarta bizonyítani a karakánságát, hogy megerősítette a felháborító döntését"

A Kisvárda sportigazgatója bízik benne, hogy Dr. Csonka Bence a saját és a magyar futball hírét nem az ilyen és ehhez hasonló ítéletekkel öregbíti majd.

A játékvezető több ítéletét is vitatták a kisvárdaiak a Diósgyőr elleni hétvégi bajnokin, a lefújást követően Feczkó Tamás vezetőedző nem hagyta szó nélkül Dr. Csonka Bence tevékenységét, de a kisvárdai klubhonlap is kemény kritikával a bírót.

Ugyanitt megszólalt Révész Attila sportigazgató is, miután hétfőn még mindig ezek az ítéletek jelentették a témát a szabolcsiaknál. A klubhonlap azt írja, "elsősorban a vendégek javára meg, illetve a nekünk meg nem adott tizenegyes volt terítéken, sőt, a meccs elején Branimir Cipetic les miatt meg nem adott gólja is vitára adott okot a berkeinken belül."

– Elsősorban magunkban keressük a hibát, de nem mehetünk el szó nélkül a történtek mellett, amelyeken nem tudtunk napirendre térni – nyilatkozta Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. – Megítélésünk szerint a lesgól is véleményes, de azt az ítéletet elfogadjuk. A tizenegyes megítélését viszont nem veszi be a gyomrunk. A játékvezető annak ellenére kitartott nevetséges álláspontja mellett, hogy a kollégái kihívták őt a VAR-monitorhoz, és mint tudjuk, ilyenkor mindig kétely támad az ítélettel kapcsolatosan. A játékvezető azonban úgy akarta bizonyítani a karakánságát, hogy megerősítette a felháborító döntését. Értem én, hogy egy játékvezetőnek sportosan kell megjelennie, az sem baj, ha sokat fut, de tapasztalat hiányában ilyen és ehhez hasonló gyenge ítéleteket képes meghozni. Halljuk, hogy Csonka Bence jövőre FIFA-játékvezető lesz, nagyon bízunk benne, hogy a saját és a magyar futball hírét nem az ilyen és ehhez hasonló ítéletekkel öregbíti majd.


csakfoci.hu


Hozzászólások: