Indul a fociszezon a PMFC-nél

PMFC

2017-08-13 09:03:06
PMFC |

PMFC - forrás: baranyafoci.hu
Forrás: baranyafoci.hu - PMFC - zászló a kézben

A hétvégén rajtol a bajnokság az NB III-ban.

Nos, ha ezen a vonalon megyünk tovább, akkor nincs mitől félni a most szombaton rajtoló idényben. A csapat kerete ugyanis egyértelműen acélosabb lett, s olyan futballisták érkeztek, akiktől nyugodtan várhatunk jó produkciót – korábban már bizonyították, hogy az élvonalban vagy a másodosztályban is megállják a helyüket. A kapuba jött Gőcze Gergő, akinek valószínűleg ez lesz élete egyik nagy lehetősége, a védelem Nagy Józseffel lett masszívabb, a középpályás védekezést Horváth Adrián teheti hatékonyabbá, a kreatívabb támadójátéknak Wittrédi Dávid lehet az alappillére – hogy aztán Mojzer György befejezze az akciókat.

A felkészülési mérkőzéseket látva egyértelmű, jó úton halad a PMFC a cél, a bajnoki cím és a feljutás felé. A szurkolók méltán bíznak benne, ezúttal a Munkás lesz a mezőny Budafokja, vagyis az a csapat, amelynek egy idő után mindenki csak a hátát nézi, s amelyikkel kapcsolatban mindenkinek el kell fogadnia, hogy sokkal jobb, mint a többiek.

Sajnos akad olyan körülmény is, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül, s amely bizony nem a PMFC malmára hajtja a vizet. A piros-feketék ősszel biztosan nem játszhatnak hazai pályán, mert stadionjukban nem épült meg az NB III.-hoz szükséges fedett lelátó – nem kérdés, ez hatalmas szégyen. De a szereplést illetően sokkal rosszabb, hogy ez egyértelmű hátrányt jelent. Házigazdaként majd Kozármislenyben lesznek kénytelenek vitézkedni Kónya Dávidék, ami a PMFC-szurkolók számára jókora kellemetlenség. Nem mellesleg itt van még egy probléma: a második fordulóban jönne a PMFC–Kozármisleny rangadó, amire ugyebár ez alapján Mislenyben kerülne sor, ám az MLSZ szabályai szerint ilyen esetekben más pályát kell keresni. Vagyis minden bizonnyal a két csapat drukkerei által nagyon várt csatát valahol a két várostól távol rendezik majd meg – információink szerint valószínűleg Kaposváron, Szekszárdon vagy Pakson. Nem egy optimális helyzet…

Távozott: Gábor Péter, Erőss Csaba, Fekete Marcell, Krapecz Balázs, Takács Ákos, Hleba Tamás, Bodor Márkó, Lőrincz Bence, Nagy Zsombor.

Érkezett: Gőcze Gergő, Puskás Gábor, Füredi Szabolcs, Nagy József, Horváth Adrián, Wittrédi Dávid, Horváth Péter, Mojzer György.

Egyértelmű: a PMFC-nek meg kell szereznie a bajnoki címet, az első helyen kell végeznie. Az biztos, hogy a szakmai stábbal nem lesz probléma, Márton Gábor többször is bizonyította, hogy képes jó, ütőképes csapatot építeni. Az előző szezontól eltérően most már a játékosállomány is megfelelő szintű ahhoz, hogy a piros-feketék megelőzhessenek mindenkit. Nem mellesleg: az ellenfelek között sem látunk verhetetle
Hozzászólások: