Kassai a szabályok alapján járt el

Kassai Viktor

2019-08-19 16:33:48
Zalaegerszeg | Kassai Viktor |

Zalaegerszeg - forrás: csakfoci.hu
Forrás: csakfoci.hu - Kassai - Barczi piercing

Reggel óta várjuk az MLSZ JB. sajtóközleményét, amelyben Puhl Sándor megvédi Kassait! Ja, olyan soha nem lesz!

Viktor szabályosan járt el szombaton, amikor Barczi Dávidot fülpiercingje (már ilyen is van), nem engedte pályára lépni.

A szabálykönyv egyértelműen fogalmaz:

A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami veszélyes. Mindenfajta ékszer (nyaklánc, gyűrű, karkötő, fülbevaló, bőrpánt, gumipánt, stb.) viselése tilos, azokat le kell venni. Az ékszerek ragasztószalaggal történő
lefedése nem megengedett.

A játékosokat a mérkőzés kezdete, a cserejátékosokat a pályára lépés előtt kell ellenőrizni. Amennyiben a játékos nem engedélyezett/veszélyes felszerelést vagy ékszert visel a játékvezetőnek:

• gondoskodnia kell arról, hogy a játékos levegye azokat;

• gondoskodnia kell arról, hogy a játék következő megállításánál a játékos elhagyja a játékteret amennyiben nem képes, vagy nem akar eleget tenni az utasításnak.

Figyelmeztetni kell a játékost, aki nem tesz eleget az utasításnak, vagy ismét viseli az eltávolítandó felszerelést vagy ékszert..
 

Mint kiderült, Barczi testékszerét – amelyet nagyjából fél éve visel – csak egy speciális fogóval lehetett volna eltávolítani, erre viszont nem volt lehetőség ilyen gyorsan, ezért aztán nem léphetett pályára a korábbi újpesti és diósgyőri támadó. Pedig feszegették az ékszert az első félidőben és a szünetben is, ám az nem jött ki a helyéről…

Dobos Barna sem hitt a szemének-fülének, amikor a mérkőzés előtt értesült a nem mindennapi esetről.

– Pályafutásom során még nem találkoztam ilyennel, ami Barczi Dáviddal történt, eddig azt hittem, a taktikai felkészítés a feladatom, de ezek szerint a jövőben ékszerellenőrzést is kell tartanom majd a meccsek előtt.

TUDOM, MIT MONDANAK KI A SZABÁLYOK, DE NEM TARTOM SPORTSZERŰNEK, HOGY ELKEZDŐDÖTT ÍGY, 10 JÁTÉKOSUNKKAL A MÉRKŐZÉS, EZT SZERINTEM A KEZDÉS ELŐTT LE KELL RENDEZNI – IDÉZI A SZAKVEZETŐT A ZTEFC.HU.


 

Hozzászólások: