Indul a megyei integrációs folyamat

MLSZ JB

2010-09-21 17:00:19

MLSz székház - forrás:
Forrás: - MLSz székház

Korábbi híreinkben már beszámoltunk arról, hogy az MLSZ rendkívüli közgyűlése 2010. június 14-én elfogadta a szervezet Alapszabályának módosítását. Ennek értelmében a megyei labdarúgó szövetségek 2011. január elsejét követően az MLSZ területi alapon szervezett szervezeti egységeiként folytatják tevékenységüket.


Az átalakítási folyamat több lépcsőből áll, amelynek lebonyolításának céljából az MLSZ-ben önálló projekirodát hoztak létre. Az integráció szakmai támogatására külső szakértő partnert az Ernst&Young tanácsadócéget bízták meg. A projektirodát az MLSZ részéről Roskó Zoltán operatív igazgató és László Gábor gazdasági igazgató képviseli. Az átalakítási folyamatnak a megyei szövetségeket közvetlenül érintő első eleme a dokumentum alapú átvilágítás. Az integrációs folyamat szigorú időterv alapján történik:

 

2010. szeptember 16-22: koncepcióalkotás
2010. szeptember 23-október 26: megyei szövetségek átvilágítása
2010. október 26 - november 4: átalakítási terv elkészítése
2010. november 4  - december 31: átalakítás végrehajtása.

 

A projektvezetők kérték a megyei szövetségek aktív közreműködését, a pontos és teljes körű adatszolgáltatást. Az adatszolgáltatásokon kívül helyszíni interjúk is lesznek. A megyei szövetségek mellett működő bizottságok mandátumát a folyamatos és zavartalan munka érdekében az MLSZ elnöksége 2011. június 30-ig meghosszabbítja.

 


A megyei szövetségeket felváltó egységek személyi állományára vonatkozóan a kinevezett igazgató javaslatát kérik. A területi egységek végleges személyi állományáról a tervek szerint az átalakulás után az MLSZ főtitkára, mint a munkáltatói jogok gyakorlója dönt.

 




Hozzászólások: