Karakó az új FIFA játékvezető

Profi - vegyes

2015-12-10 17:56:11
Karakó Ferenc |

FIFA kék mez - forrás: fifa.com
Forrás: fifa.com - FIFA kék mez

Szabolcs-Szatmár-Bereg első nemzetközi minősítésű játékvezetőjét díjazták. Nem mindennapi bállal rekesztették be az évet a labdarúgó-játékvezetők. A tradicionálisan bevált helyszínen, a napkori Aranyalma Étteremben olyan bejelentések hangzottak el, amik korábban soha, és egyhamar aligha kerül sor hasonlóra. Az sem szokványos, hogy az év játékvezetője nem volt jelen a ceremónia elején, hanem a rendezvény kellős közepén érkezett meg ? stílszerűen az általa vezetett NB I-es mérkőzésről, Felcsútról.

Nagy bejelentés

Kurmai Zoltán, az MLSZ JB elnökségi tagja, a borsod-abaúj-zempléni JB elnöke tette közhírré: ?Karakó Ferenc 2016. január elsejétől az NB I-es profi keret tagja lesz, mi több, nemzetközi minősítéssel, a FIFA-keret tagjaként kezdheti az új esztendőt. Gratulálunk neki.

A taps annak a nyíregyházi sportembernek szólt, aki hét esztendeje tette le az alapfokú vizsgát, és azóta dinamikusan halad előre. NB II-esként lehetősége nyílt hét élvonalbeli meccs levezetésére, eközben elvégezte az UEFA feltörekvő tehetségeknek kiírt CORE-programját Svájcban. Beteljesült az álom Sosem volt még ennyire könnyű döntéshelyzetben a szabolcs-szatmár-beregi játékvezetői bizottság elnöksége sem: tálcán kínálta magát az év játékvezetőjének kiléte. Amint befutott Karakó Ferenc, személyesen is átvehette a díszes serleget.  

Nagyon jólesik az elismerés. Köszönöm mindazoknak, akik elindítottak az úton, akiknek az alapokat köszönhetem, akik segítettek, támogattak menet közben. Most a legmagasabb szinten folytathatom, vagyis beteljesült az álmom. Ez egyúttal kötelez is, maximalistaként igyekszem a jövőben is megfelelni a kihívásoknak - jelentette ki a 32 éves sípmester, aki tavasszal a Győr-Kecskemét mérkőzésen debütált az első osztályban, azóta az MTK-Kecskemét, a Bp. Honvéd-Videoton, a Békéscsaba-MTK, a Vasas-Diósgyőr, a Paks-Puskás Akadémia és a Puskás Akadémia-Bp. Honvéd találkozókat vezette az elitben. A játékvezetői bálban dr. Jekő József kihirdette, hogy kik a további elismerések kedvezményezettjei.

A nemrég vizsgázott talentumoknak kiírt Lengváry József-díj ez évben a kálmánházi Soós Andrást illeti, míg a megyei első osztályú keret tagja, Losonczki Flórián vehette át az legjobb utánpótlásnak dukáló Tamás Lajos-díjat. Az édesapja is tudja már ?

Ez a nap pályafutásom eddigi legemlékezetesebb napja, hiszen pontosan ma vizsgáztam le futsal-játékvezetésből is. Szeretnék a kis- és a nagypályán is helytállni - mondta Soós András. Szintén édes volt a pezsgő Losonczki Flóriánnak.

 

A rakamazi játékvezető habozás nélkül közölte: 

Édesapám is tudja már a nagy hírt, ő futballistaként megjárta a magasabb osztályt, nagyon büszke rám - írja a kelet.hu


 

Hozzászólások: