Farkas Ádám első EB-je!

Profi - vegyes

2016-06-08 20:33:09
Farkas Ádám |

Farkas Ádám - kék mez - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Farkas Ádám - kék mez

Ég a bizonyítási vágytól a 34 éves FIFA-játékvezető.

Farkas Ádám tizenhárom esztendeje azért tette le a játékvezetői vizsgát, hogy szerencsés esetben karriert futhat be. A tehetség, a tudás, a szorgalom, a kitartás mellett a szerencse is mellé szegődött, így abban a kivételes helyzetben van, hogy alapvonali játékvezetőként tagja a Kassai Viktor által vezetett magyar játékvezetői stábnak a franciaországi Európa-bajnokságon. Az egri születésű sípmester kilenc esztendeje lett az országos keret tagja.

Élete első élvonalbeli mérkőzését a Hidegkuti Stadionban vezette 2009-ben, amikor az MTK 2-1-re győzte le a Kaposvárt. Heves megyei kollégái (Fehér Gyula, Kelemen Attila, Varga László) segítették az eredményes debütálásban. Jelenleg 115 NB I-es levezetett első osztályú mérkőzés birtokában van.

Az UEFA nyoni központjában Berettyán Péter és Horváth Róbert asszisztensekkel végezték el a CORE-programot, majd Pierluigi Collinától vehették át a diplomát. Bár tavaly lett a FIFA-keret tagja, már 2010. szeptember 15-én Nápolyban bemutatkozhatott nemzetközi mérkőzésen alapvonali játékvezetőként az SSC Napoli- FC Utrecht Európa Liga-találkozón. Heves megyében 2007-ben, 2008-ban és 2014-ben választották az Év Játékvezetőjének. Felesége Urbán Eszter úgyszintén nemzetközi minősítésű játékvezető. A

franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon Bognár Tamással együtt látják el az alapvonali játékvezetői teendőket Kassai Viktor segítőiként, az asszisztensek Ring György és Tóth II Vencel lesznek.
 

Hozzászólások: