Elhunyt Varga Sándor

Gyászhírek

2021-07-11 17:19:18
Jász-Nagykun-Szolnok | Varga Sándor |

Gyász - gyertya - forrás: 24.hu
Forrás: 24.hu - Gyász - gyertya

Szomorú hírt kaptunk Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. Súlyos betegségben a tegnapi napon elhunyt a korábbi élvonalbeli játékvezető, Varga Sándor.

Varga Sándor 1951. június 4-én született Szolnokon.

Serdülő korától Szolnokon aktív labdarúgó játékos volt. A korosztályi csoportokkal haladt egyre előbbre és lett képzett labdarúgó. Labdarúgó játékos felkészültségére jellemző, hogy futballozott az NB II -ben és az NB I -ben is.

Játékvezetésből Szolnokon vizsgázott 1978-ban. Vizsgáját követően a Szolnok megyei Labdarúgó-szövetség által üzemeltetett labdarúgó bajnokságokban kezdte sportszolgálatát. A Szolnok megyei Labdarúgó-szövetség JB minősítésével NB III-as, egyben országos utánpótlás bíró. A Magyar Labdarúgó-szövetség Játékvezető Testületének (JT) döntésével NB II-es, majd 1987-től NB I játékvezető. A játékvezetői vizsga letételét követően a megyei labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Sportvezetőinek, ellenőreinek javaslatára 1987-ben. Foglalkoztatására jellemző, hogy az 1992/1993-as bajnoki idényben 17 mérkőzést vezethetett. Küldési gyakorlat szerint rendszeres partbírói szolgálatot is végzett. A nemzeti játékvezetéstől 1998-ban visszavonult. Már aktív játékvezető időszakában bekapcsolódott az országos futsal, kispályás (4+1) labdarúgó játékvezetésbe. A strandlabdarúgás megalakulásától aktív, közreműködő részese volt a tornáknak illetve a döntő mérkőzéseknek. A strandlabdarúgó játékvezetéstől 2008 nyarán az országos döntőn búcsúztatták NB I-es mérkőzéseinek száma: 161

Sándor az elmúlt években ellenőrként tevékenykedett.

 

 

Isten Veled Varga Sándor!




Hozzászólások: