Székely vizsgáztatott Csongrádban

Vármegyei játékvezetés

2021-04-27 13:54:39
Csongrád |

Csongárd vizsga (2021-04-27) - forrás: csongradjb.hu
Forrás: csongradjb.hu - Csongárd vizsga (2021-04-27)

Ahogy korábbi cikkünkben már irtunk róla, a toborzást követően online kereteken belül zajlott le Csongrád-Csanád megyében az alapfokú játékvezetői tanfolyam. Az oktatás heti két alkalmas rendszerességgel zajlott.

A képzésre jelentkezők száma a „nehezített körülmények” ellenére sem csökkent, ezzel is bizonyítva a jelentkezők elhivatottságát a játékvezetés felé.

Bár számos kihívással kellett megküzdenie az instruktoroknak, hogy az általuk már megszokott magas minőséget tudják hozni, lendületükkel és kitartásukkal, interaktív és élvezetes kurzusokkal tudták biztosítani a jelentkezők fejlődését.

A fentebb említett magas minőséghez hozzájárultak a vendég előadók is. Az NB1 egyik legkiemelkedőbb játékvezetőjét, Iványi Zoltánt is vendégül láthattuk, aki egy Fradi-Újpest derby levezetését követő napon, a mérkőzés kielemzése után megosztotta tapasztalatait, gondolatait az újonc játékvezetőkkel.

A márciusi lezárásokat megelőzően a játékvezető tanoncok még sikeresen tudtak számot adni fizikális felkészültségükről, illetve az elsajátított tudásukat a gyakorlatban is be tudták mutatni.

Az eredeti vizsgaidőpont meghiúsulása miatt a résztvevők és a szervezők közös megállapodását követően úgy döntöttek, hogy a tanfolyamot meghosszabbítják, és heti egy alkalommal tartottak továbbra is online foglalkozásokat.

A járványügyi helyzet miatt az írásbeli és szóbeli vizsgát április 23-án tudták megtartani Székely Ferenc (nemzetközi ellenőr, 2002- es labdarúgó világbajnokságon 4 mérkőzésen asszisztensként működött) MLSZ delegált felügyelete alatt. A vizsga napján a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak az előírt higiéniai körülmények betartására. A megjelent tanfolyamosok sikeresen teljesítették az eléjük állított követelményeket, így megyénk 15 játékvezetővel bővült.

Ezúton is gratulálunk a frissen vizsgázott játékvezetőknek!

Sikerrel vizsgázott játékvezetők névsora:

Balázs Ádám
Berta Andor
Fülöp Roland
Gajdán Béla
Huszka Ákos
Kelemen Dávid
Kerényi Ádám Károly
Kovács Máté
Laukó Tamás
Simon József Richárd
Dr. Sörös Roland
Szabó Péter Viktor
Széplaki Attila
Szűcs Denisz
Seres Bence


csongradjb.hu


Hozzászólások: