Interjú Czakó Dénessel

Vármegyei játékvezetés

2021-01-10 15:57:17
Baranya | Czakó Dénes |

Czakó Dénes - forrás:
Forrás: - Czakó Dénes

Hetek óta nyílt titokként keringett, hogy hogy Czakó Dénes nem folytatja a baranyai játékvezetői bizottság elnökeként. Mostanra már új elnököt is avattak, a sípmesterek első emberét Czakó Dénest, Nagy István váltotta. A távozó elnökkel beszélgettünk

Miért távozik a Játékvezetői Bizottság éléről?

Az MLSZ előírásai szerint lejárt a mandátumunk. Folytatással nem kívántam élni. Elég volt, 12 évig voltam elnök, 8 évig a játékvezetői küldő bizottságot vezettem. 

Hosszú időt töltött  bírók között, hogyan is kezdődött?

 Budapesten vizsgáztam 1989-ben,  majd Tolna megyei körzeti bajnokságban kezdtem mérkőzéseket vezetni. Fél év után már megyei I osztályú mérkőzést vezethettem. Másfél év után már az NB III asszisztensi keretből, vezető bírói keretbe kerültem. Nem lettem országos kerettag, de kereten kívülről több NB II-es és NB I B-s mérközéseken asszisztensként működtem.

Elnöki beosztásban  vannak sikerek, gondolok itt több baranyai játékvezető fejlődésre, országos keretbe jutására.

Igen Sípos Katalin és Georgiu Theodoros FIFA bírók lettek. Legeza László strand labdarúgásban került a FIFA keretbe.  Zierkelbach Péter NB I-ben vezet mérkőzéseket. A 2020-2021 évi bajnokságban már 4 alkalommal vezetett élvonabeli mérkőzést.  Hozzá teszem talán az a legnagyobb siker, hogy irányításom alatt játékvezetők hibájából nem maradt el mérkőzés.

Távozásával  megszakítja  a kapcsolatot a sípmesterekkel?

Nem, maradok továbbra is NB III-as ellenőr és ha igénylik vállalom  év tizedes tapasztalataim átadását. 

Az új elnök, Nagy István lapunknak elmondta, hogy az elkövetkező tavaszi időszak a pandémia miatt új helyzet elé állítja az elnökséget és a játékvezető közösséget is. Egyelőre az érvényben lévő jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy nagy közösségként személyesen találkozzanak, így nem marad addig más lehetősége a bizottságnak és az új elnöknek mint digitális formában történő kapcsolattartás. Mindezek ellenére a bizottság arra törekszik, hogy rendszeresen információt adjon a játékvezetés helyzetéről, változásairól és az elnökség munkájáról.

Szerző: Szabó Ferenc 


pecsistop.hu


Kapcsolódó cikkek

Baranya: Nagy váltja Czakót
2021-01-04 12:10:05

A Baranya Megyei Társadalmi Elnökség 2021. január 01-től kezdődő hatállyal 2021. június 30-ig kinevezte a Baranya megyei Játékvezetői Bizottság elnökét és tagjait.

Baranyában váltás lesz!
2020-12-29 14:33:01

Hivatalos már a váltás, amiről többen már tudtak az elmúlt időszakban.

Búcsúzik Czakó Dénes!
2020-12-28 15:07:40

Hetek óta nyílt titok, hogy Czakó Dénes nem folytatja, nem folytathatja a baranyai játékvezetői bizottság elnökeként.

Hozzászólások: