A címvédő és az újonc örökrangadójával kezdődik az OTP Bank Liga-idény

OTP Liga

2020-08-14 09:52:35
Ferencváros | MTK |

MTK - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - OTP Liga - 2020.08.14

Öt budapesti és hét vidéki csapattal veszi kezdetét az OTP Bank Liga 2020-2021-es idénye. A Ferencváros sorozatban harmadik bajnoki címére hajt.

A júniusban véget ért élvonalbeli idényben a Ferencváros megvédte bajnoki elsőségét, a zöld-fehérek 1996 után először tudtak duplázni a bajnokságban. Ez volt a Ferencváros 31. aranyérme az NB I-ben, az új idényben a 32. elsőség megszerzését tűzte ki célul a nyáron tovább erősítő együttes. Ha sikerülne megvalósítania ezt, 1928 óta először tudna triplázni, vagyis megszakítás nélkül három évben is bajnoki címet szerezni a csapat. Ilyen bravúrt legutóbb a jelenleg másodosztályú DVSC hajtott végre, 2005 és 2007 között, előtte pedig a Budapest Honvéd 1984 és 1986 között.

Míg tavaly csupán három fővárosi együttes szerepelt az élvonalban, az MTK Budapest és a Budafok feljutásával ez a szám most ötre nőtt meg, miközben – a DVSC és a Kaposvár búcsúja után – mindössze három vidéki megyeszékhely (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Miskolc) képviselteti magát az NB I-ben. 

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Péntek, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 18.15)

A bajnokság első meccse rögtön az örökrangadó, egyben az egyik újonc és a bajnok összecsapása. A kék-fehérek, amikor két éve ugyancsak a második vonalból feljutva rajtoltak, a nyitányon legyőzték az Újpestet. A kék-fehérek alaposan megerősítették keretüket nyáron, kilencen távoztak, tizenhárom játékost a kék-fehérek kölcsönadtak, de érkezett hat új futballista, és visszatért a Bp. Honvédtól Ikenne-King. A friss szerzemények között két magyar játékos van (Balázs Benjámin és Barna Szabolcs), míg a portugál Tiago Ferreira a román Universitatea Craiovától, a montenegrói Milan Mijatovics a bolgár Levszkitől, míg a kolumbiai Sebastián Herrera és az észak-macedón Bojan Miovszki egyaránt az észak-macedón élvonalból, a Rabotnicskiből, illetve a Renovából érkezett.

A Ferencváros nemcsak megtartotta a bajnokcsapat magját (és Szerhij Rebrov vezetőedzőt), hanem jelentős erősítésekkel készült az új idényre. Leandro visszavonult az élvonalbeli játéktól, Otigba Kenneth is távozott, de ezt leszámítva a tavaszi-nyári szereplők maradtak. Bogdán Ádám a legismertebb név az érkezők között, a többiek külföldiek: a horvát Roko Baturina (legutóbb: a szlovén NK Bravo), a bosnyák Adnan Kovačević (a lengyel Korona Kielce), a francia Aissa Laidouni (a román FC Voluntari), és az albán Myrto Uzuni (a horvát NK Lokomotiva korábbi játékosa). A légiósok közül különösen előbbi kettő lehet nagy fogás.

A mérkőzés Solymosi Péter vezeti!

A bajnokságról részetes információk és egyedülálló statisztikák találhatóak meg itt.


mlsz.hu


Kapcsolódó mérkőzés

OTP Liga - 1. forduló (2020/2021)

MTK Budapest
Ferencváros
1 - 1

(1-0)

2020-08-14 18:15:00 - néző: 4445 fő


Hozzászólások: