Legutolsó eredmények
Mérkőzés Eredmény
Teljes lista
33 FC - MAC
2-2
Postás - MAFC
3-0
Budapesti TC - Ferenczvárosi TC
2-0
MTK - Fõvárosi TC
5-1
MAFC - MUE
1-4
33 FC - Budapesti TC
1-3
MAFC - Ferenczvárosi TC
2-2
Postás - MTK
3-0
MAC - Fõvárosi TC
1-1
33 FC - MUE
1-1
Fõvárosi TC - Ferenczvárosi TC
2-5
MAFC - 33 FC
1-0


Végeredmény
H. Csapat Pont
Teljes tabella
1.
MTK
24
2.
Ferenczvárosi TC
22
3.
Budapesti TC
22
4.
MUE
16
5.
Postás
14
6.
MAFC
14
7.
MAC
14
8.
33 FC
12
9.
Fõvárosi TC
4

Összesített statisztika
Adat
Mérkőzések72
Lejátszott mérkőzés71
Sárgalap0
Kiállítás1
Játékos20
Átlag nézőszám729

A 4. hivatalos bajnokság. Az MTK lett a bajnok, mindössze második szezonját játszva az első osztályban. A BTC és az FTC után a kék-fehérek harmadik klubként nyerték el a magyar bajnoki címet. Az MTK játékstílusa szokatlan volt a közönségnek és az ellenfeleknek is. Nem erővel, hanem taktikával harcolták ki győzelmeiket.

Megint sok óvással kellett foglalkoznia az MLSZ-nek. Az FTC igazolás nélküli játékos szerepeltetésével vádolta meg a 33 FC-t. Az MTK ugyanilyen indokkal a MAFC együttesét jelentette fel. Az MLSZ az MTK óvását jogosnak ítélte, és a pályán megszerzett egy pont helyett, kettő pontot adott a kék-fehéreknek. Az FTC óvását viszont elutasította a szövetség. Ezzel a plusz ponttal előzte meg az MTK a Ferencvárost az aranyéremért folyó küzdelemben.

A bajnokság legnagyobb gólarányú győzelmét(13:0) az FTC aratta a Fővárosi TC ellen.

Osztályozó mérkőzések:

  • Fővárosi TC - Újpesti TE 1:0-s állásnál a mérkőzés félbeszakadt, mert a játékvezető nem adta meg az Újpest egyenlítő gólját. A megismételt mérkőzés végeredménye 1:1 lett, így az ÚTE nem jutott volna fel az első osztályba, de az MLSZ a lila-fehérek teljesítményét elismerve (a 2. osztályban minden mérkőzésüket megnyerték), az Újpestet is a legfelsőbb ligába sorolta.
  • A másik osztályozó sem volt mentes a botrányoktól. 33 FC - III. Kerületi TVE 2:2, 2:3, 1:0. Az első két mérkőzés eredményét a szövetség megsemmisítette, így a 33 FC az első, míg a III. Kerület a másodosztályban maradt.

Az MLSZ kísérletet tett a vidéki csapatok bajnokságba való bevonására. Megalakítottak nyolc kerületet: Budapest, Pozsony (később Győr), Kassa, Debrecen, Kolozsvár, Arad, Pécs (később Kaposvár) és Besztercebánya székhelyekkel. A kerületi bajnokok körmérkőzésen döntötték el a "Vidék Bajnoka" cím viselésének jogát. A győztes csapat kihívhatta a Budapest II. osztály bajnokát, és győzelem esetén a Budapest I. osztály bajnokát is. A győztes Magyarország Bajnoka címmel büszkélkedhetett volna. A vidéki kerületi bajnokságok végül még nem kerültek megrendezésre.

-